HOME
Hieronder een weergave van onze plannen in Verzano.
Natuurlijk staan wij altijd open voor suggesties, dus heb je een goed idee voor ons project laat het dan aan ons weten via info@toscaneonline.nl


De oude stal uit 1790

Het raam aan de voorkant van het huis is groter gemaakt. De deuropening aan de achterkant van het huis is dichtgemaakt.
Op de benedenverdieping aan de zijkant van het huis is van het raam een deur gemaakt en naast de deur hebben wij een extra raam gemaakt. Dit is overigens wel in de nieuwe tekening gewijzigd. Je moet erg opletten met wijzigingen. Als je de wijzigingen niet doorgeeft en je krijgt controle word je beboet. Helaas is het zo dat je verrader niet slaapt en de mensen in het dorp volgen de werkzaamheden dus ook je wijzigingen op de voet. Addertje onder het gras is natuurlijk dat iedere wijziging een prijs heeft en je de Geometra moet betalen. Wij moesten bijvoorbeeld € 800,- aan de Geometra betalen omdat wij een deur wilde i.p.v. een raam.  En denk maar niet dat je een bonnetje krijgt. Omdat zo'n project natuurlijk constant aan wijzigingen onderheven is moeten wij nog even een modus vinden hoe hier mee om te gaan.

Het kastanjehuisje (L'essicatoio per le castagne)

Het kastanjehuisje oftewel Essicatoio (vroeger werden hier de kastanjes gedroogd/gerookt om meel van te maken) hebben wij met 60 cm verhoogd. De binnenkant van het huisje is opgemetseld met rode bakstenen en aan de buitenkant weer met natuursteen afgewerkt zodat je er aan de buitenkant niets meer van ziet. Ook hier weer voorzichtigheid geboden want je mag het huisje wel verhogen voor het aanbrengen van een cordolo (versteviging tegen aardbevingen) maar je moet je binnen de gestelde afmetingen houden. Houd je je niet aan de afmetingen en de bewoners dienen een klacht in dan krijg je een boete en mag je het opgebouwde weer afbreken. Het huisje heeft 2 verdiepingen en zal boven een slaapkamer krijgen met badkamer (toilet/douche) en beneden een woonkamer met een klein keukentje. Dit huisje willen wij als gastenverblijf gebruiken.

Het derde huis is een huis van flink formaat maar deze bleek zo onstabiel en in slechte staat dat wij het niet verantwoord vonden deze onvereind te houden. Het gehele huis is gesloopt. Als er iets gebeurd zijn wij verantwoordelijk en je wil toch niet op je geweten hebben dat iemand uit  nieuwsgierigheid in het huis gaat kijken en het plafond naar beneden valt.
Het rechter deel van huis zal opnieuw worden opgebouwd met 2 verdiepingen. Beneden entree, deur naar buitenterras, badkamer, toilet, trap naar boven waar op de 2e verdieping 2 slaapkamers komen. Het linker deel wordt een groot overdekt terras met buitenkeuken. De tekening wordt nog aangepast.

Het derde en het grootste huis

Omdat Verzano in een natuurgebied ligt, officieel een nationaal park is en tevens een historisch dorp is mag er niet meer bijgebouwd worden. Alleen bestaande huizen mag je slopen (met vergunning) en volgens strenge regels weer opbouwen. Omdat wij graag een zwembad bij onze huisjes willen, hebben wij bij onze Geometra vast informatie voor een vergunning opgevraagd. Het kan namelijk zo maar gebeuren dat iemand binnen de gemeente beslist dat er geen zwembaden meer aangelegd mogen worden. De aanvraag voor een vergunning voor een zwembad kost ong.  € 2000,-De rood gearceerde plotten op de tekening hiernaast zijn van ons.

Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl