HOME
Ons reisdoel is om zoveel mogelijk werk te verrichten in een korte tijd. Ron is met de auto en vrienden richting Verzano vertrokken en ik ben een aantal dagen later met het vliegtuig gekomen. Het plan is om het kastanjehuisje te verhogen, de leidingen aan te leggen, de vloer te storten en kozijnen te maken.


Uiteindelijk heeft Ron de beslissing genomen om het grootste huis volledig te slopen. Het grootste deel van de muren werd bijeengehouden door Klimop planten waardoor er eigenlijk een gevaarlijke situatie was ontstaan. Wel even schrikken toen ik aankwam en een ruine aantrof maar het was echt noodzakelijk. Het is de bedoeling dat dit grote huis straks opnieuw wordt opgemetseld met gewone bakstenen. Aan de buitenkant zullen de natuurstenen weer terugkomen zodat het huis qua uiterlijk weer in originele en veilige staat teruggebracht wordt.

De puin uit het grote huis zal opgeruimd worden als wij weg zijn en onze aandacht zal de aankomende tijd uitgaan naar het middelgrote huis en het kastanjehuisje. De beerputten zijn aangelegd en de gaten voor de leidingen zijn door de muur geboord waarna deze zijn aangesloten op de 2 beerputten. Verder zijn de aan-afvoerleidingen gelegd voor de badkamer en is de vloer gestort.

In het tweede huis wordt met een waterboor een gat in de natuurstenen muur geboord voor de aansluiting van de leiding naar de beerput. De leidingen van het toilet en de badkamer zijn gelegd.

Aan de achterkant van het huis is de  deur dichtgemetseld met natuursteen en aan de zijkant van het huis is een nieuwe opening voor deur en raam gemaakt.

Het dak van het kastanjehuisje is verwijderd en de kastanje houten balken zijn verwijderd. Het is de bedoeling dat het kastanjehuisje wordt verhoogd zodat je op de 2e verdieping goed kunt staan. De kastanjehouten balken zijn schoongeschuurd en weer teruggeplaatst. Deze zijn vastgezet met muurankers. De vehoging is opgemetseld met gewone rode bakstenen en een staalconstructie wegens de voorschriften van de gemeente vanwege de kans op aardbevingen. De buitenkant is weer opgemetseld met de oorspronkelijke natuurstenen. Tevens zijn de nieuwe kastanjehouten kozijnen erin gezet.

Het kastanjehuisje is verhoogd met rode bakstenen aan de binnenkant en aan de buitenkant weer opgemetseld met de originele natuurstenen. De originele balken zijn schoongemaakt en weer teruggeplaats. Ook de nieuwe kozijnen zijn van kastanjehout.

Het middelgrote huis én het kastanje huisje beginnen nu in ieder geval vorm te krijgen. De ramen voor het kastanjehuisje zijn al klaar en de maten voor de ramen en deuren in het middelgrote huis zijn doorgegeven aan de timmerman. In alle 2 de huizen worden kastanjehouten kozijnen en deuren geplaats. Het gesprek met de Geometra is goed verlopen. Ik heb mondeling toegezegd gekregen dat het mogelijk is een vergunning te krijgen voor een zwembad.Het kastanjehuisje links en in het midden het middelgrote huis waarvan alleen de bovenverdieping vanaf dit punt zichtbaar is omdat het tegen de berg aan gebouwd is .

Binnekort gaan wij weer naar Italie. Gezien hetgeen wij al bereikt hebben in betrekkelijk korte tijd zijn wij best tevreden. Natuurlijk moet er nog ontzettend veel werk verricht worden, maar het blijft leuk om mee bezig te zijn. Ondertussen zijn wij in Nederland al druk aan het plannen wat de volgende grote klus gaat worden "de daken". In de tussentijd zal mijn vader alle puin uit het grootste huis ruimen zodat het er weer acceptabel uitziet. Het puinruimen uit het huis is een zware klus die behoorlijk veel tijd in beslag zal nemen. Maar het blijft altijd fijn als je weer terugkomt en je ziet dat er toch vooruitgang is het project zit.

De Agosti's met hun favoriete drankje!

Voor vragen of informatie kun
je mailen naar: info@toscaneonline.nl