HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
Plan 8, het dak op het grote huis. Het huis hebben wij uiteindelijk volledig gesloopt omdat het erg onveilig was. Het zal opnieuw moeten worden opgebouwd met in het rechterdeel een badkamer en twee slaapkamers en het linkerdeel een groot terras met buitenkeuken. Vincenzo (aannemer en vriend van mijn vader) zou in mei langskomen om een aanvang te maken met de werkzaamheden, het opmetselen van het rechterdeel van het huis. De fundering voor het terras en het huis is al eerder aangelegd door Vincenzo. Mijn vader heeft ook toen tropendagen gemaakt met Vincenzo.
Eenmaal aangekomen bij mijn vader wilde hij direct met ons gaan kijken in Verzano. Wij nog versuft van de reis en de stress waarmee wij vertrokken zijn uit Nederland, komen aan in Verzano en er wacht ons een mega verrassing.
Mijn vader is met Vincenzo al aan het werk geweest! Met drie man hebben zij het gehele rechterdeel van het huis al opgetrokken en de nokbalken al geplaatst. Het gehele huis is opnieuw opgemetseld met "poroton" en weer afgedekt met natuursteen. Sprakeloos waren wij natuurlijk. Vincenzo bleek geen werk te hebben gehad de afgelopen tijd doordat er werk was afgezegd (net als in Nederland heeft ook in Italie de financiele crisis zijn weerslag). Dit met een combinatie van fantastisch weer de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat de mannen een geweldig staaltje werk hebben geleverd. En mijn vader....die heeft alle keren dat ik hem sprak aan de telefoon, niets aan ons verteld.
Deze zomer zal Ron met mijn vader, Vincenzo en nog een helper het dak op het rechterdeel van het huis plaatsen. Tevens zal het dak over het grote terras geplaatst worden. Ik weet zeker dat wij op dit terras heel wat uurtjes zullen vertoeven als het straks klaar is.
Een andere grote verrassing was ons entree. Mijn vader had al twee smeedijzeren hekken gemaakt maar het entree moest nog steeds betegeld worden. Ook dit heeft mijn vader met Vincenzo vast voor ons gedaan. Alle oude granieten stenen die uit het pleintje voor de oude stal kwamen, zijn tezamen met wat andere oude stenen die opgestapeld lagen gebruikt om ons entree netjes te tegelen en traptredes te maken. Ook dit is prachtig geworden.
Na de sloop van het huis was het voor veel mensen ondenkbaar dat er een terras zou komen in deze ruine. Maar alles ligt er anno 2011 mooi bij.
Ron heeft nog wat kleine dingen gedaan in het kastanjehuisje zodat deze klaar is om geschilderd te worden en mijn vader heeft nog even een trapleuning gesmeed voor het trapje naar boven. De badkamer in het kastanjehuisje is klaar, het toilet kan gebruikt worden en er kan gedouched worden.
Wij gaan deze zomer terug naar Italie om het dak te plaatsen op het grote huis. Als dat gedaan is zullen wij ons gaan concentreren op het middelgrote huis. Het kanstanjehuisje is zo goed als klaar en wij willen na het "dakproject" zorgen dat ook het middelgrote huis helemaal klaar is voor bewoning. Als laatste zullen wij het grote huis afmaken. Natuulijk beginnend met het terras zodat wij daar in ieder geval gebruik van kunnen maken.
Wij hebben ondanks alle emoties in Nederland de afgelopen tijd, een heerlijke week gehad in Italie. Mijn vader is altijd fantastisch gezelschap en het is een prachtige omgeving om weer tot jezelf te komen. Alsof de tijd heeft stilgestaan.....
Het dorpje Po waar mijn vader woont. De lokale bakkerij waar Anna haar heerlijke brood verkoopt, vers gebakken uit de houtoven. Vers geplukte vijgen uit de tuin en natuurlijk het prachtige uitzicht vanaf het terras van mijn vaders huis met op tafel een zelf gebottelde fles wijn.