HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
Allereerst wil ik deze pagina beginnen met het trieste nieuws dat onze aannemer en goede vriend van mijn vader Vincenzo ernstig ziek is geworden. Wij zijn hier allen zeer door geschokt. Zeker als je ziet hoe hard hij met mijn vader nog aan de opbouw van ons huis heeft gewerkt afgelopen maart is dat het laatste wat wij verwacht zouden hebben. Zo zie je maar hoe nietig wij eigenlijk zijn en je het besef weer geeft hoe je moet genieten van het al het mooie wat er op je pad komt.
Het streven deze vakantie is het dak op het rechterdeel van het huis te plaatsen en als alles meezit het dak op het terras of in ieder geval de zware houten balken op de pilaren van het terras te plaatsen. De zware kastanjehouten balken, de kleine balken en de dakpanelen zijn geleverd door de houthandel en liggen in het begin van het dorp op ons te wachten. Nu is het een hele uitdaging om 6,5 meter lange 20 x20 cm kastanjehouten balken naar beneden te krijgen bij onze huizen. En de uitdaging om ze ook nog eens op het dak te krijgen. Enfin, hier hebben wij wel even een momentje van wakker gelegen. Maar het is weer gelukt mede dankzij onze tractor!
De kastanjehouten balken moesten eerst in de beits gezet worden voordat deze op het dak gehesen konden worden.
Het was een zware en ook gevaarlijke klus om de houten balken omhoog te hijsen. Gelukkig hadden wij een lier en hulp van mijn vader en Enrico.
En als alles op de muren en pilaren ligt dan begint het pas en meetwerk weer. Ron en mijn vader hebben weer een geduldige maar mooie taak voor zich.
Tussen de houten balken en de muur is rondom een ruimte ontstaan welke moet worden opgevuld met natuursteen. Een zeer tijdrovende klus om dit op te vullen met natuursteen. Mijn vader is ondertussen een natuursteenspecialist geworden en hij zoekt de mooiste stenen uit om weer hergebruikt te worden. En ja, ja de zware stenen moeten ook weer omhoog gehesen worden. Ron heeft dit metsel kunstje nu ook meerdere keren mogen doen dus het resultaat mag er ook deze keer weer zijn.
En dan kunnen de dakpanelen eindelijk worden geplaatst. Deze panelen hebben wij ook voor de andere twee huizen gebruikt en zijn isolerend. Aan de onderkant hebben wij deze direct af laten werken zodat het plafond straks alleen nog maar gebeitst hoeft te worden. Gezien het 40 graden was, was het voor Ron en mijn vader erg zwaar werken op het dak.
De onderkant van de dakpanelen hebben wij laten voorzien van een groef zodat deze straks alleen maar gebeitst hoeft te worden met kastanjebeits en verder niet afgetimmerd hoeft te worden. Het eindresultaat hiervan is te zien bij het kleine kastanjehuisje.
Omdat de Italianen een geheel andere wijze van bouwen hebben dus ook dakconstructies hebben wij ook voor dit huis de folie gebruikt die Ron heeft meegenomen uit Nederland.
Voordat de dakpannen op het dak gelegd worden, worden rondom het dak de koperen dakgoten geplaatst.
En uiteindelijk gaan alle dakpannen op het dak. Onze tractor heeft weer fantastisch dienst gedaan. Alle dakpannen zijn geleverd door de leverancier en aan het begin van het dorp neergezet. Mijn vader en Ron hebben de dakpannen op de tractor geladen en naar onze huizen gereden. Natuurlijk moesten ook de pannen weer het dak op.
Uiteindelijk is ook dak nummer drie klaar. We hebben niet genoeg tijd en mankracht gehad om het dak over het terras af te krijgen echter de kastanjehouten balken zijn wel op de pilaren geplaats.
Voor het terras hebben wij kastanjehouten balken, 6.50 meter lang en 25 x 25 cm gebruikt. Niet te tillen dus maar voor de aankomende 100 jaar zeker! Omdat Vincenzo helaas is uitgeschakeld hebben wij de hulp ingeroepen van Eraldo en Enrico om de zware balken op de pilaren te krijgen.
Volgende vakantie zullen wij het dak op het terras afmaken. Alle materialen liggen al klaar en de zware balken liggen op de pilaren dus het zwaarste werk is gedaan.