HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
De vakantie is weer begonnen en vermoeid van het werkende leven in Nederland willen wij weer wat energie op doen in Italie. Het plan is om de stal zo goed als klaar te maken zodat wij er tijdens onze vakanties in kunnen verblijven, alhoewel "Stal", gezien de staat waar het zich nu in bevindt, wellicht een wat oneerbiedige naam begint te worden. 
Wij wilde in de badkamer dezelfde mozaik tegeltjes als de badkamervloer in het kastanjehuisje. Deze badkamer is een stuk groter dan de badkamer in het kastanjehuisje dus Ron heeft uren zitten plakken, snijden en puzzelen om de vloer er netjes in te krijgen. Natuurlijk eerst de vloerverwarming eronder tegen de koude voeten in de wintermaanden. 
Voor en na foto's zijn altijd leuk! Hieronder de eerste foto gemaakt met de voederbakken voor het vee, op de plaats waar nu de badkamer is. Het nisje waar vroeger de emmers in stonden om de koeien te melken hebben wij behouden. Zo is ook het granieten kippenvoederbakje ingemetseld en doet nu dienst als zeepbakje. Ook in de badkamer mag een kunstwerk van Luigi natuurlijk niet ontbreken.
Intussen zijn alle muren gestuct, geverfd en het plafond gebeitst. Op sommige plaatsen zoals bij het entree, de trap de haard en de ruimte waar de eethoek komt, zijn stukken met natuursteen zichtbaar gehouden. Deze stukken heb ik behandeld met olie voor natuursteen zodat de kleuren weer mooi naar voren komen. Ron heeft een trap gemaakt naar de benedenetage waar de slaapkamer en de badkamer is.Luigi heeft voor het nodige smeedwerk gezorgd zoals onder anderen de trapleuning.

Het plaatsen van de haard, de dakdoorvoer voor de pijp en het maken van de schouw was een behoorlijke klus. Eerst een vloer gestort waar de haard op geplaatst is en daarna de loeizware haard waterpas en in de juiste hoek plaatsen. Ron heeft de zij-en onderkant van de haard afgewerkt met natuursteen. De schouw is gestuct en de gemetselde stenen van de haard gevoegd. De zichtbare natuurstenen in de muur en de haard zijn behandeld met olie zodat de kleur van het natuursteen naar boven wordt gehaald. Intussen hebben wij internet aangevraagd en kunnen wij nu 's-avonds nog even lekker internetten.

De keuken is geplaatst, leidingwerk aangelegd en omgelegd en dit alles onder toeziend oog van Luigi. Het was nog even een puzzelstukje, niet alleen omdat wij de tekening van de keuken niet meer konden vinden en eigenlijk beiden niet meer wisten hoe we de indeling hadden bedacht toen wij de keuken kochten, maar ook omdat een huis uit 1790 nu eenmaal niet recht loopt. Na een lekkage in de waterleiding is alles uiteindelijk goedgekomen en werkt alles prima. Luigi heeft voor ons nog een prachtig wijnrek gemaakt.
Ondanks zijn ziekte en de zware chemokuren die Luigi ondergaat, werkt hij zoveel mogelijk met ons mee. Hij heeft tijdens onze afwezigheid onder andere prachtige smeedijzeren hekken voor ons buitenterras gemaakt. Tevens heeft hij de afgelopen tijd besteed aan het metselen van een natuurstenen muur aan de zijkant van het terras van het kastanjehuisje en een natuurstenen muur aan de zijkant van het buitenterras. Voor de stal heeft hij diverse kandelaars en kunstwerken gemaakt. Respect...
Natuurlijk hebben wij ook vakantie gehouden. Genoten van de discussies met mijn vader Luigi. Gezelligheid met de buren in Verzano en natuurlijk weer met veel eten en drinken. Heerlijk gezwommen in Cormezzano waar een luxe camping wordt aangelegd en je gebruik kan maken van twee grote zwembaden en een kinderbad. Tevens worden er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Wij hebben weer paardrijles gehad in een plaatsje Moncigoli genaamd. Dit ligt ongeveer 20 minuten rijden van Verzano. De paarden leven in hun natuurlijke habitat en de manege ligt in een valei. Een zeer relaxte manier van paardrijden in een prachtige omgeving. Lekker gegeten en gedronken, leuke mensen ontmoet etc. etc. Genoeg te doen in de omgeving om je niet te vervelen.
De stal had beneden een deur naar een pad achter ons huis. Deze deur hebben wij dichtgemetseld en een nieuwe deur-en raamopening gemaakt aan de zijkant van het huis. Buiten komt nog een terras zodat je (als je wil) vanuit de slaapkamer op het terras kunt gaan zitten.
De slaapkamer moet nog aangekleed en gezellig gemaakt worden met kasten en accessoires maar wij kunnen er al prima verblijven.
Er zat een klein raampje in de stal boven. Gezien wij hier onze zithoek wilde maken wilde wij een groot raam zodat wij van het prachtige uitzicht konden genieten vanaf de bank. Bij aanvang van de verbouwing heeft Luigi dan ook direct van het kleine raam een groot gat voor een groot raam gemaakt.