HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
Wij hebben deze vakantie gepland om het dak over het terras van het grote huis te plaatsen. In mei hebben wij besloten om het voorste deel toch bij het terras te betrekken. Het voorste deel zouden wij in de eerste instantie open houden. Door deze beslissing hebben wij extra hout, dakpanelen en dakpannen moeten bestellen. Deze materialen werden gebracht in de eerste week van onze vakantie in Italie.
Gelukkig hebben wij een aantal dagen hulp gekregen van vrienden. Het was voor Ron niet te doen om de zware balken alleen op de pilaren te krijgen. Mijn vader is helaas nog herstellenden van een zware operatie. 
Ron heeft in mei alles uitgemeten en met kleine balkjes een voorbeeld gemaakt. Zo konden wij beter visualiseren hoe het zou worden als wij het dak zouden doortrekken met het voorste deel van het terras erbij.
Uiteindelijk begint het echte werk en moeten de houten balken worden uitgemeten en worden geplaatst als staanders. Gelukkig hebben wij een aantal dagen hulp van vrienden gekregen. Mijn vader is nog herstellende van een zware operatie en helaas kan hij niet meehelpen met het zware werk. Voor de staanders hebben wij gebruik gemaakt van Legno Lamellare.
De kastanjehouten balken lagen al op de bestaande cementen staanders. Deze moesten echter nog worden uitgemeten  en juist gepositioneerd worden, zodat de dakpanelen straks over de balken gelegd kunnen worden. De kastanjehouten balken zijn erg zwaar dus twee sterke mannen heb je zeker nodig om ze te verplaatsen.
Uiteindelijk staat de constructie goed geplaatst onder toeziend oog van Luigi en natuurlijk het kritische oog van Ron en Eric die bouwkundige is in het dagelijks leven. Er wordt met beits nog een mooie warme kastanjehout kleur gegeven aan de balken.
Buurman Luigi uit Milaan en buurman Wolfgang uit Duitsland kwamen ons helpen met het beitsen en het tillen van de dakpannen op het dak. Wel heel erg fijn dat zij dit hebben aangeboden. Voor aanvang van de werkzaamheden eerst even een kort werkoverleg. Ook bij dit dak hebben wij de onderkant van de dakpanelen laten voorzien van een groef zodat deze straks alleen maar gebeitst hoeft te worden met kastanjebeits en verder niet afgetimmerd hoeft te worden.
Omdat de Italianen een geheel andere wijze van bouwen hebben, dus ook dakconstructies, hebben wij ook voor dit dak de (blauwe) folie gebruikt die Ron heeft meegenomen uit Nederland.
Voordat de dakpannen op het dak gelegd worden, worden rondom het dak de koperen dakgoten geplaatst.
En uiteindelijk gaan alle dakpannen op het dak. Wat een klus om alles omhoog te krijgen. Gelukkig hebben wij ook hiermee weer hulp gekregen van buurman Luigi en Wolfgang.
Ron heeft heel wat dakpannen moeten verzagen om alles passend te maken op het dak. Wat een werk om op zo'n oppervlakte dakpannen te leggen. Het dak zit op het grote terras, een mijlpaal voor ons. Wij kunnen ons nu gaan concenteren op het afwerken van de huizen en het binnenwerk. Ons volgende doel is om het middelgrote huis oftewel "De Stal" zo goed als  klaar te maken.
Nu de constructie staat kun je goed zien wat een oppervlakte het buitenterras heeft. Als het terras klaar is zullen wij hier heel wat avondjes vertoeven.
Wij hebben besloten om dezelfde isolatie panelen te gebruiken als wij bij de andere drie daken hebben gebruikt. Mochten wij in de toekomst het grote terras af willen sluiten en bij het huis willen trekken dan hoeft het dak niet meer geisoleerd te worden.
Ondanks dat Ron al drie daken heeft geplaats op de andere huizen blijkt ook dit dak weer  een uitdaging. De panelen moeten op sommige stukken als een puzzelstuk gezaagd en in elkaar gezet worden. Een behoorlijk tijdrovend en precies werkje.
Ron had een paar lastige uitdagingen op te lossen met de balken en de panelen maar zo creatief als hij is, was het resultaat weer prachtig. En dit alles onder het kritisch toeziend oog van opzichter Luigi.
Het terras is nu overdekt en de pilaren zullen nog afgedekt worden met natuursteen. De houten plafonds zullen worden gebeits met kastanjebeits en de afwerking van ons buitenterras kan beginnen.