HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
Het kleine kastanjehuisje wordt nu een echt huis. Mijn vader heeft het hele huisje aan de buitenkant gevoegd. Tevens heeft hij het terras voor het huisje gestort. De vloer beneden in het huis is gelegd met Toscaanse tegels en Ron heeft een trap naar boven gemaakt. Tevens is het houtkacheltje geplaatst. De vloer boven is gelegd met houten vloerdelen en de muren zijn gestuct, met enkele stukken natuursteen zichtbaar gelaten. De geiser is opgehangen en aangesloten. Boven is een badkamer met toilet gemaakt. Van het voorjaar zullen de muren en de trap geschilderd worden en zullen wij voor een keukentje gaan kijken.
De benedenetage van het kastanjehuis, betegeld en met nieuwe trap en deur. Op de achtergrond zie je het andere huis. Ron en mijn vader hebben de deuren gemaakt van de oude kastanjehouten vloerdelen die wij uit de oude stal hebben gehaald.
De muren van het kastanjehuisje zijn gestuct echter bij de trap is een stukje natuursteen zichtbaar gelaten.
Ron is gestart met het maken van een badkamer in het kastanjehuisje. Wij hebben uit Nederland een hangtoilet meegenomen gezien wij deze in Italie (bij ons in de buurt dan) niet konden vinden. Tegels hebben wij natuurlijk wel in Italie gekocht.
Uiteindelijk hebben wij een prachtig badkamertje in het kastanjehuisje. Het wasbakje en de kranen worden nog opgehangen en de badkamer moet nog verder worden afgewerkt maar het eindresultaat mag er nu al zijn.
Er moet natuurlijk ook een kachteltje geplaatst worden. Het kan 's-winters best koud zijn in Verzano en dan is het natuurlijk heerlijk als je bij je houtkacheltje kan zitten. Wij hebben een oude steen (met inscriptie 1790) die in het andere huis als deurpost werd gebruikt, gebruikt om het kacheltje op te plaatsen. 
En dan moet de schoorsteen pijp nog door de vloer, door het dak en op het dak! Ron heeft de pijp geisolleerd en een koof om de pijp getimmerd zodat het er binnen weer netjes uitziet.
Het kacheltje staat en brand goed en natuurlijk heeft mijn vader een mooi smeedijzeren hekje voor boven aan de trap gemaakt.
Ron is tevens begonnen met de badkamer in de oude stal. Ook in dit huis hebben wij in de badkamer een deel van de natuurstenen muur zichtbaar gehouden. Mijn vader heeft alles weer netjes gevoegd.  De rest is met de steen mee gestuct. In de slaapkamer is een vloer gelegd met een terracotta toscaanse tegel.
De volgende grote stap is ons volgend plan. Het dak over het grootste huis. Rechts komen twee slaapkamers boven en een badkamer beneden en het linkerdeel (hier deels zichtbaar op de foto) wordt een groot terras met buitenkeuken, buitenhaard. De pilaren zullen worden bekleed met natuursteen.
De twee daken van onze huizen en een prachtig uitzicht! Onderstaande foto het uizicht uit het raam van de oude stal.
Even een ontspannen momentje tussen alle werkzaamheden door is ook altijd fijn. Mijn vader heeft twee prachtige smeedijzeren hekken gemaakt. één met de initialen van onze dochter en één met de initialen van mij erin verwerkt. Zodra wij klaar zijn met de grootse werkzaamheden zal er om het gehele project een natuurstenen muur komen met een smeedijzeren entree-hek en een smeedijzeren hek aan de zijkant.