HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
Het doel is deze keer  de deuren te maken voor het kastanjehuis en de stal, en de vloeren te leggen in beide huizen. Ook dit keer is het weer gelukt om alle werkzaamheden uit te voeren die wij gepland hadden.
De originele deuren van zowel de stal als het kastanjehuisje zijn na alle jaren niet meer bruikbaar. Wel wilden wij dezelfde stijl deuren aanhouden. Tevens proberen wij zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. De planken die wij gebruiken voor het maken van de deuren zijn de oude vloerplanken uit de stal. Dit zijn zowel eiken- als kastanjehouten planken van ongeveer 3 a 4 cm. dik. De houten planken voor de voorkant van de deuren hebben wij gekocht bij de lokale houthandel. 
De laatste keer dat wij in Italie waren zijn wij vergeten te kijken voor hang-sluitwerk voor de deuren. Wij hebben uiteindelijk de kwaliteit van het hang-sluitwerk bekeken in Nederland en ondanks dat er in Italie ook hang-sluitwerk te koop is voor staldeuren durfde wij toch de gok niet te nemen om het in Italie te kopen. Wij hebben in Nederland bij een speciaalzaak het hang-sluitwerk, de sloten en de schroeven gekocht. Tevens hebben wij voor de deuren nog een judas gekocht voor het speelse effect.
Uiteindelijk is het mijn taak om de deur te beitsen en wij zijn uitermate tevreden met het eindresultaat. De mannen hebben weer fantastisch werk geleverd.
Natuurlijk moest hetzelfde kunstje nog eens uitgevoerd worden voor het kastanjehuisje. Ondanks de ervaring van de eerste deur was het toch weer een lastig klusje om de deur en het hout allemaal goed op maat te zagen. Tevens is het zeer lastig een deur af te hangen in een huis uit 1710. In die tijd hadden ze nog niet van een waterpas gehoord. Maar natuurlijk is het allemaal weer gelukt. Geduld is een schone zaak in zo'n project.
Links de binnenkant van de deur waar de kastanjehouten planken nog zichtbaar zijn en ook zichtbaar blijven. Foto boven zie je de judas en het slot dat wij onder andere gekocht hebben in Nederland.
Ook hier zijn wij zeer tevreden met het eindresultaat. De oude stal en het kastanjehuisje kunnen nu afgesloten worden. De ramen zijn geplaatst en de deuren zitten erin.
De houten vloerdelen hebben wij besteld bij de lokale houthandel. Het hout wordt niet verder geleverd dan het begin van het dorp dus daar komt onze tractor weer van pas. Met een wagen volgeladen met hout begint mijn vader aan het ritje door het dorp naar onze huizen.Het hout wordt zolang op het aankomend terras van het grote huis gelegd.
Ron en mijn vader hebben in een paar dagen de houten vloer in zowel de stal als het kastanjehuisje gelegd. Ook hier zijn wij weer erg tevreden over het resultaat. De vloer zal uiteindelijk dezelfde warme kastanjekleur krijgen als de balken en de deur. Dit geldt trouwens ook voor het plafond welke nog in de kastanjebeits gezet moet worden. De beneden verdieping van de stal en het kastanjehuisje zal worden betegeld met een toscaanse tegel.
Voordat de vloer in het kastanjehuisje gelegd kon worden moesten eerst de oude kastanjehouten balken nog geschuurd worden. Omdat het huisje een kastanjerokerij is geweest zat er een behoorlijke laag roet op de balken. De mannen zijn dan ook zeker een dag bezig geweest om alle balken af te schuren.
Zie hierboven het resultaat van een dagje houten balken uit een kastanjerokerij schuren. De balken zijn goed opgeknapt en de heren kunnen wel een douche gebruiken.
Uiteindelijk kan ook de vloer in het kastanjehuisje gelegd worden. Als wij weer terug zijn in Nederland zullen door een electricien en loodgieter de electriciteit en de gas- en waterleiding worden aangelegd waarna alle muren kunnen worden aangesmeerd. Er zal tegen de muren bepleistering worden aangebracht. Tevens krijgt ook deze vloer de warme kastanjehouten teint.
Ron legt uiteindelijk de leidingen voor de badkamer boven in het kastanjehuisje. Er komt boven een slaapkamer met een kleine badkamer (douche, wastafel en toilet).
Linksboven de zijkant van de oude stal en rechts het kastanjehuisje met ramen, vloer en deur.