HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
Na een hectische periode achter de rug te hebben is het eindelijk weer tijd om nieuwe plannen te maken voor ons project in Italie. De stal bij aankoop
Stal met nieuw dak
Voor het middelgrote huis ligt een pleintje met antieke granieten tegels. Een groot deel van deze tegels ligt nog op het pleintje voor het huis. Het pleintje zal straks geegaliseerd worden en de granieten tegels worden opnieuw netjes gelegd. Er liggen nog Granieten tegels opgeslagen aan de zijkant van het huis. Deze zullen straks hergebruikt worden, deels op het pleintje en waarschijnlijk als traptredes om de niveau verschillen te overbruggen.

Er is natuurlijk nog heel veel werk te doen aan de stallen om er een huis van te kunnen maken maar er staat  nog één hele grote klus te wachten en dat is de opbouw van het grootste object/stal. Deze bleek zo onstabiel (gevaarlijk) en in slechte staat dat wij het niet verantwoord vonden deze onvereind te houden. Als er iets gebeurd zijn wij verantwoordelijk en je wil toch niet op je geweten hebben dat iemand uit nieuwsgierigheidin het huis gaat kijken en het plafond, of erger nog, het hele dak stort in. Wij hebben ons hoofd meer dan regelmatig gebroken over hoe we deze grote stal tot een huis gaan gaan opbouwen, of we het hele huis wel weer opnieuw opbouwen of alleen een gedeelte ervan. Uiteindelijk is ons plan geworden  het rechter deel van huis weer op te bouwen met 2 verdiepingen met als indeling: beneden entreedeur naar buitenterras, badkamer, toilet, trap naar boven waar op de 2e verdieping 2 slaapkamers komen. Het linkerdeel wordt niet opnieuw opgebouwd maar hier maken we een groot overdekt terras met buitenkeuken van. Tenslotte zullen wij tijdens ons verblijf in de toekomst hier het grootste deel buiten doorbrengen. Het zal een mooi groot terras worden met een geweldig uitzicht de vallei in.
Een aannemer en tevens vriend van mijn vader zal starten met het aanleggen van de fundering voor het huis en buitenterras. De fundering wordt gestort, vloeren zullen gestort worden en daarna zal er gestart worden met het opmetselen van de muren. Wij zijn tussendoor nog een keer langs gegaan om alles goed door te spreken voordat de werkzaamheden van start gaan. Gelukkig hebben wij zoveel mogelijk natuurstenen opgeslagen van de sloop van het huis zodat alle muren weer met natuursteen kunnen worden opgemetseld.

De muur voor het terras is in natuursteen opgetrokken. Dit is weer een prachtig stukje werk van mijn vader die zo langzamerhand een natuurstenen specialist is geworden. Er is een stalen constructie in de muur verwerkt die straks een verbinding krijgt met de fundering die gestort gaat worden. De geulen waar de fundering in gestort wordt zijn vast uitgegraven zodat de aannemer straks direct aan de gang kan. Er zullen tevens pilaren opgetrokken worden waar onder andere het dak op komt te rusten.

Natuurlijk hebben wij tijdens deze vakantie ook genoten van alles wat er in de omgeving te doen is. Zo hebben wij o.a heerlijk gewandeld en  is Ron lekker gaan skieen in Cerreto Laghi wat maar 20 minuten rijden is van Verzano.

Het is toch altijd fijn als je thuis komt, lekker voor de open haard met een hapje en een heerlijk glas spumante in de hand en een prachtig uizicht uit het raam de vallei in.

Mooie seizoenkleuren geven een prachtig uitzicht vanaf mijn vaders terras.