HOME
Voor meer informatie kun je mailen naar:
info@toscaneonline.nl
Het kastanjehuisje is klaar! Het is een mooi natuurstenen huisje met een terras voor het huis. Van binnen is het een knus en gezellig huisje met vanaf het terras een fantastisch zicht de vallei in. We hebben het huisje ingericht en de keuken voorzien van potten, pannen en serviesgoed.
De haard in het huisje brandt heel knus en is lekker warm. Wij hebben het kacheltje geplaatst op een steen die uit het grote huis komt. Op de steen kun je zien dat de huizen in 1790 gebouwd zijn. Natuurlijk heb je zomers geen haard nodig maar mochten wij in de winter naar Verzano willen, dan is het wel fijn een kacheltje te hebben.

Vroeger werd het huisje gebruikt om kastanjes in te branden, hier werd kastanjemeel van gemaakt. Door het branden waren de natuurstenen muren binnen voor een groot deel zwartgeblakerd. Alle muren zijn dan ook gestuct, alleen bij de trap naar boven hebben wij een stuk met natuursteen open gelaten.
De tafel is gemaakt van antieke beddenpoten die wij in de huizen hebben gevonden. Luigi heeft wat aannpassingen gedaan in zijn werkplaats en Ron heeft het blad van het tafeltje verzaagd uit een oud kastanjehouten vloerdeel uit de stal. Het leuke is dat wij soms ideeen opdoen uit Italiaanse woonmagazines. Dit soort tafeltjes zie je wel eens afgebeeld in oude Italiaanse huizen. En mijn vader en Ron  hebben hem even zelf in elkaar gezet met oud materiaal uit de huizen.
Boven is een slaapkamer en een badkamer met vloerverwarming. Wij willen natuurlijk geen koude voeten hebben in de winter. De vloer is in de olie gezet zodat deze een mooie authentieke uitstraling heeft. Voor de verlichting zijn wij op zoek gegaan naar porseleinen lampen in typisch toscaanse stijl. Het traphekje is net als ons entreehek door mijn vader gemaakt. Hij is echt een kunstenaar op smeedwerk gebied.

De badkamer boven is voorzien van toilet met wastafeltje en een douche.
Ron heeft de trap naar beneden gemaakt. Als prioriteit hadden wij de trap om het lijstje staan. Dit maakt het een stuk makkelijker om intern te werken. Mijn vader zal een smeedijzeren trapleuning verzorgen voor de trap en natuurlijk voor boven weer een mooi hekje. In de stal zal de aankomende maanden een schilder aan het werk gaan zodat Ron straks de keuken kan plaatsen. Als de schilder is geweest, is de slaapkamer klaar op het plaatsen van de lampjes en aankleding na natuurlijk. Ik kan dan de vloer in huiskamer in de olie zetten en dan is de huiskamer en keuken ook zo goed als klaar.
Het keukentje is klein maar van alle gemakken voorzien. De spumante stond al koud in de koelkast om het huisje in te zegenen toen wij aankwamen.
Het plafond van de stal staat al strak in de beits. De muren zijn al gestuct en zullen binnenkort geverfd worden.
Een begin in de badkamer is gemaakt en deze is voor 80% klaar. Gezien de hoge temperaturen de afgelopen vakantie en het feit dat we ook vakantie wilde houden zal Ron de badkamer in het voorjaar afmaken. Het tegelwerk zit er in ieder geval in.
Wij zijn ontzettend blij en trots op het eindresultaat. Er zal nog wat aankleding in de vorm van gordijnen, schilderijen etc. moeten komen in het huisje maar de eerste avonden hebben wij al van de prachtige zonsondergang vanaf het terras van het kastanjehuisje kunnen genieten.
Ron is met mijn vader ondertussen aan de slag gegaan in de stal. Ook de stal begint al aardig op te schieten en zal binnenkort bewoonbaar zijn.
Natuurlijk heeft Luigi weer een verassing voor ons neergezet. Het gehele project wordt straks ommuurd met natuursteen. Omdat wij nog aan het werk zijn kunnen we nog niet alles afsluiten. Luigi heeft alvast een deel van de natuurstenen muur gemaakt met een prachtig smeedijzeren hek ertussen. Dit is hetzelfde hek als ons entreehek aan de andere kant echter met mijn initialen erin verwerkt.
De planning is wel wat gewijzigd. Wij gaan eerst zorgen dat de stal bewoonbaar is zodat wij er volgend jaar kunnen verblijven, we hebben dan in ieder geval twee huizen af. Dan zullen we het dak op het buitenterras plaatsen zodat we er wel lekker in de schaduw kunnen verblijven en zitten. Verder laten we deze even voor wat het is. Wij hebben besloten toch eerst het zwembad aan te leggen zodat we af en toe een duik kunnen nemen tussen de werkzaamheden door. En het zwembad....dat wordt ook weer een project op zich.
Kastanjehuisje
Stal
Grote huis
Follow Me on Pinterest