HOME
Cinque Terre
Cinque Terre, bestaat uit vijf kleine karakteristieke vissersdorpjes die gebouwd zijn aan de rand van de ruige kustlijn van Liguria. Vanuit Lerici kun je een schitterende boottocht maken langs dit unieke gebied. De kust herbergt een keur aan goede restaurantjes en trattorias. Gezellige cafeetjes en terrasjes. Waar? de Cinque Terre, gelegen tussen Genua en La Spezia aan de Rivièra di Levante, ongeveer 3 kwartier rijden vanaf ons "project". Vijf tegen de berg geplakte dorpen. Huisje aan huisje, de straten nauw gehouden. Aan de ene kant de zee, de Mare Ligure, aan de andere kant de bergen. Eeuwenlang alleen bereikbaar over het water of per ezel over muildierpaadjes. De trein heeft nu het privilege, én de voetganger.


Er is tevens een echte badplaats met goed strand, de parochiekerk uit 1307 en de visserskwartieren met drogend wasgoed ontbreken niet, maar ook het oprukkend toerisme is zichtbaar (zo'n 30 hotels). De totale wandeling waar je alle 5 de dorpjes aandoet wordt geschat op ongeveer 5 uur. De gemiddelde wandelaar komt na vijftien kilometer weliswaar zwetend maar wel fluitend aan. Fotograferen, filmen, eten en genieten van de schilderachtigste wandeling zal iedereen de tijd doen vergeten.


De marmergroeven van Carrara geven de kust een heel karakteristiek beeld. Al liggend aan het strand, lijkt het alsof de bergen achter je altijd bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. De in totaal ongeveer 300 marmergroeven in de heuvels rond Carrara stammen uit de Romeinse tijd en zijn daarmee de oudste in bedrijf zijnde industrieterreinen ter wereld. Bij de groeven ligt het "cava museo" waar de historie van de marmerwinning wordt getoond. De marmergroeven kunnen gedeeltelijk bezichtigd worden. Pas wanneer je gezien hebt wat een moeite er in de groeven en daarna in de slijperijen en in de kunst-ateliers aan dit materiaal besteed wordt, kun je je voorstellen waarom marmer zo kostbaar is.Grotta del Vento
Deze grotten, die zich in het hart van het natuurpark der Apuaanse Alpen bevinden, behoren tot de meest volmaakte grotten van Europa door hun buitengewone verscheidenheid aan verschijnselen. Goed begaanbare paden maken het mogelijk om in het licht van schijnwerpers deze onderaardse wereld te bewonderen: van de levende en schitterende stalagmieten en stalactieten tot de polychrome druipstenen, van de alabastsluiers tot de met kristallen bezette meertjes, van de onderaardse waterstromen tot de bizarre erosievormen.


Florance/Siena/Lucca/Pisa
Er zijn in de buurt van Verzano "eindeloos veel bezienswaardigheden,  zoals de adembenemende architectuur en kunstverzamelingen van Florance (Firenze), 2 uur rijden. In ong. een uurtje bereik je wijgaarden van Colle Lucesse, de marmergroeven van Carrara en de historische steden Lucca en Pisa met de bekende scheve toren. Siena is de provinciehoofdstad van Toscane en heeft nog een typische middeleeuwse sfeer.Kust
Ongeveer een uur rijden van Verzano ligt de kust met kindvriendelijke lange zandstranden en helder zeewater. De meeste stranden zijn particulier en men kan er een strandstoel  met parasol huren. Je bent verplicht op de particuliere stranden een stoel + parasol te huren maar dat geeft het voordeel dat je op een goed onderhouden strand ligt en er is continu toezicht op de zwemmers. De strandstoel paviljoens zijn voorzien van een kleine bar, maar vaak ook van een huisrestaurant, waar men kan lunchen en onderwijl van het uitzicht over de Middellandse zee genieten.  Er zijn tevens een aantal vrije strandgedeelten waar u niet hoeft te betalen, maar jammer genoeg zijn deze stranden niet zo schoon als de particulieren buren.
Forte dei Marmi
Forte dei Marmi stond altijd bekend als de meest luxe badplaats aan de Versiliaanse kust, met prachtige villa's en buitenhuizen van rijke Italianen. Deze plaatst is bij de Italianen nog steeds bekend als "mondaine badplaats" voor niet alleen welgestelde Italianen maar ook Italiaanse beroemdheden. In Forte dei Marmi vind je ook de meest chique winkels op mode gebied. Een lust voor het oog om al die prachtige creaties van topontwerpers te bewonderen! Aan de rand van Forte dei Marmi ligt een fraaie, parkachtige 18 holes golfbaan, met een uitstekend restaurant waar je heerlijk kunt lunchen.


Equi Terme bevindt zich in het hartje van een groene heuvelachtige omgeving aan de grens van het "Parco delle Apuane". Equi Terme is bekend om zijn zwavelbronnen en hun medische eigenschappen. Equi Terme beschikt over een zwembad net naast de rivier.
In het kuuroord van Equi Terme kun je voor verschillende behandelingen terecht. Tevens is het dorp op zich al een bezienswaardigheid .Cerreto Laghi is een klein skigebied (7 pistes). Cerreto ligt op 1650 meter hoogte en is 20 minuten rijden van Verzano. De pistes zijn geopend vanaf december t/m eind april (afhankelijk van de sneeuw natuurlijk). Het dorp heeft veel hotels en appartementen en met name in de weekenden is het een drukte van belang. In dit skigebied komen praktisch geen toeristen en vertoeven alleen de Italianen zelf voor een weekend of dagje skieen of snowboarden.Als wij in deze periode bij mijn vader zijn vinden wij  het heerlijk om een dagje te gaan snow-boarden of skien. De restaurants, en cafetarias, waar altijd ook eten geserveerd wordt, bewijzen dat de Italianen gek zijn op eten buiten de deur. Culinaire hoogtepunten worden afgewisseld met shoppen in de sportieve winkels. Verder is er in Cerreto nog een fitnesscentrum, een solarium, een massagecentrum en een indoor schaatsbaan te vinden.
Porto Venere, de haven van Venus Porto Venere is een schilderachtig vissersdorp aan de Italiaanse Rivièra. Het verhaal gaat dat de godin Venus een van de eersten was die in deze kleine havenplaats verbleef en in de eeuwen na haar volgden nog vele anderen: piraten, reizigers, schrijvers en kunstenaars voelden zich allemaal aangetrokken door het blauwe zeewater, het milde klimaat en het prachtige rotsachtige landschap. Je kunt in Porto Venere duiken en er zijn verschillende duikscholen waarbij je je kunt aanmelden voor duikles en je duikbrevet kunt halen. Porto Venere ligt ongeveer een uur rijden van Verzano. De stad is tevens het vertrekpunt van onvergetelijke trektochten door de 'Cinque Terre'. Je kunt vanaf  Porto Venere ook een boot nemen naar Cinque Terre.


Aquario di Genova
Een unieke ervaring is een bezoek aan het Aquarium van Genua.
Zeehonden, dolfijnen, pinguïns, haaien en vissen in alle vormen en kleuren begeleiden je langs de hele route op ontdekkingsreis naar de zeewereld. De missie van het Aquarium van Genua is het grote publiek ontvankelijk maken voor het beschermen en het verantwoord beheren van de watergebieden. Vanuit dat oogpunt zijn er enkele ontwikkelingslijnen geactiveerd op cultureel en wetenschappelijk gebied met het doel familie, school en werknemers te betrekken in concrete acties die de mariene ecosystemen beschermen.

Adverteren bij Daisycon
 HOME
Paardrijden bij Oasi Equiluna
Bij Oasi Equiluna kun je paardrijden volgens het Natural Horsemanship principe. De paarden berijd je zonder bit en zij hebben geen hoefijzers. De paarden lopen vrij rond in de vallei. Het is een prachtige en rustgevende omgeving en de medewerkers van Oasi zijn allen zeer vriendelijk, rustig en geduldig. Engels sprekend.