Plannen voor de verbouwing in Verzano

De bouwtekeningen zijn ingediend en de bouwvergunningen zijn aangevraagd. Alle werkzaamheden die wij tot nu toe gedaan hebben zal ik zo goed mogelijk proberen weer te geven op deze website.

De oude stal uit 1700: Het raam aan de voorkant van het huis is groter gemaakt. De deuropening aan de achterkant van het huis is dichtgemaakt. Op de benedenverdieping aan de zijkant van het huis is van het raam een deur gemaakt en naast de deur hebben wij een extra raam gemaakt. Dit is overigens wel in de nieuwe tekening gewijzigd. Je moet erg opletten met wijzigingen. Als je de wijzigingen niet doorgeeft en je krijgt controle word je beboet.
Helaas is het zo dat je verrader niet slaapt en de mensen in het dorp volgen de werkzaamheden dus ook je wijzigingen op de voet. Addertje onder het gras is natuurlijk dat iedere wijziging een prijs heeft en je de Geometra moet betalen om de wijziging in te laten dienen bij de Gemeente.

Het kastanjehuisje: L’Essicatoio per le castagne (vroeger werden er in dit huisje kastanjes gerookt om meel van te maken). Dit huisje hebben wij daarom het “kastanjehuisje”genoemd. Wij hebben het dak met 60 cm verhoogd om een stalen gordel aan te brengen als versteviging tegen aardbevingen. De binnenkant van het huisje is opgemetseld met rode bakstenen en aan de buitenkant weer met natuursteen afgewerkt zodat je er aan de buitenkant niets meer van ziet. Ook hier weer voorzichtigheid geboden want je mag het huisje wel verhogen voor het aanbrengen van een cordolo (versteviging tegen aardbevingen) maar je moet je binnen de gestelde afmetingen houden. Houd je je niet aan de afmetingen en de bewoners dienen een klacht in, dan krijg je een boete en mag je het opgebouwde weer afbreken. Het huisje heeft 2 verdiepingen en zal boven een slaapkamer krijgen met badkamer (toilet/douche) en beneden een woonkamer met een klein keukentje. Dit huisje willen wij als gastenverblijf gebruiken.

De derde en grootste stal: De derde stal is van flink formaat. Deze bleek zo onstabiel en in slechte staat dat wij het niet verantwoord vonden deze onvereind te houden. Het gehele huis is gesloopt. Als er iets gebeurd zijn wij verantwoordelijk en je wil toch niet op je geweten hebben dat iemand uit nieuwsgierigheid in het huis gaat kijken en het plafond naar beneden valt.
Het rechter deel van huis zal opnieuw worden opgebouwd met 2 verdiepingen. Beneden entree, deur naar buitenterras, badkamer, toilet, trap naar boven waar op de 2e verdieping 2 slaapkamers komen. Het linker deel wordt een groot overdekt terras met buitenkeuken.
Omdat Verzano in een natuurgebied ligt, officieel een nationaal park ligt en tevens een historisch dorp is, mag er niet meer bijgebouwd worden. Alleen bestaande huizen mag je slopen (met vergunning) en volgens strenge regels weer opbouwen. Omdat wij straks graag een zwembad bij onze huizen willen, hebben wij bij onze Geometra vast informatie voor een zwembadvergunning opgevraagd. Het kan namelijk zo maar gebeuren dat iemand binnen de gemeente beslist dat er geen zwembaden meer aangelegd mogen worden. Ook voor een zwembad gelden weer strenge regels qua afmeting, vorm en kleur van het zwembad.